breastfeeding 1списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Процесът на спиране на кърменето е двупосочен – веднъж той се отнася до детето и втори път се отнася за майката. Тъй като вече разгледахме въпроса с отбиването на бебето, сега следва да насочим вниманието към майката – как да спре кърмата си.

Прочети още...

sleeping babyсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Мисия да научим бебето да спи: Приспиването (продължение)

За да заспи, бебето трябва да е нахранено, чисто, температурата в стаята да е приятна, а обстановката  - предразполагаща. Най-важното, обаче е да научим бебето да се успокоява.

Прочети още...

baby 2списание Палитра стил - PalitraStyle.com

Нищо не може да бъде по-трудно за една майка от това да се справи с хигиената на тези деликатни части от бебешкото телце – ушички. За да за бъдете спокойни, че го правите както трябва е много важно да знаете правилния начин и да намерите правилния подход.

Прочети още...

baby cryсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Ако бебето ви плаче по едно и също време всеки ден и нищо, което правите не му донася комфорт, вероятно има колики. Коликите минифестират с плач на бебето повече от три часа на ден, повече от три дни седмично, в продължение на повече от три седмици, при иначе добре нахранено и здраво бебе.

Прочети още...

babyсписание Палитра стил - PalitraStyle.com

Люлеете го, прегръщате го, завивате го..., но каквото и да направите бебето не заспива. Чувствате се  безпомощни и едва ли не сте на ръба на нервна криза. Пемете дъх и се успокойте! Няма място за отчаяние! В такава ситуация са изпадали много родители (ако не и всички). Обикновено за да се случи това, причината е, че бебето е твърде  неспокойно и развълнувано, и че  да заспи нощен сън и все още не е привикнало с режима на спане.

Прочети още...